Onze tweewekelijkse avond van de Moedige Moeders. Gelukkig zien we ook steeds vaker vaders op onze bijeenkomst.

Als je een kind hebt wat drugs gebruikt is het immers ook het hele gezin wat hier mee te maken heeft. En dan zijn de bijeenkomsten zeker ook voor vaders een mogelijkheid om een uitlaatklep te hebben voor de zorgen die zij ook hebben.

Ook vanavond bleek dat weer toen een vader begon te vertellen dat zijn zoon deze week was opgenomen. Hij wilde zelf omdat hij zag dat het zo niet langer kon. De komende maanden zal moeten blijken of hij het echt gaat redden. Of hij echt van zijn verslaving af kan komen. En dan te bedenken dat hun zoon nog pas 16 jaar is. Zo jong en dan al verslaafd.

En hoe kom je er dan achter dat je kind verslaafd is. De een verteld dat het duidelijk te zien was als hun kind thuis kwam. Bij de ander worden de wikkels van de cocaïne gevonden op zijn kamer. Maar het meest bizar is toch wel als je toevallig op de mobiel van je kind ziet dat hij zelf gefilmd heeft dat hij aan het snuiven was.

Maar gelukkig blijven de moeders waarvan hun kind het gered af van de drugs af te komen ook onze avonden trouw bezoeken. Dat is belangrijk want zij geven ons licht, vertrouwen, dat het met ons kind ook nog goed kan komen.

Heeft u te maken met drugs ? Vermoedt u gebruik van drugs ? Wilt u er over praten ? Ook u willen we tot steun zijn. Kom langs op onze volgende avond.