Nieuws en overige berichten!

Regelmatig verspreiden de Moedige Moeders berichten. U kunt deze berichten hier nog eens terug lezen.

VOLGENDE BIJEENKOMST OP MAANDAG 26 NOVEMBER 2012
Op maandag 26 november 2012 staat de volgende bijeenkomst op de agenda. U kunt dan terecht bij de Moedige Moeders Spakenburg. Dan is weer hun maandelijkse bijeenkomst en kunt u uw (bange) vermoedens kwijt. U bent vanaf 19.00 uur welkom in denksportcentrum 'En Passant', dan staat de koffie klaar. Om half acht begint de vergadering. Tot ziens!

VIJF JAAR MOEDIGE MOEDERS
In het najaar van 2009 bestonden de Moedige Moeders vijf jaar. Vanwege dit lustrum hebben we de Moedige Moeders een aantal vragen gesteld.
Lees hier de tien gestelde vragen.

OVERZICHT VAN OPVANGMOGELIJKHEDEN
Wanneer u hulp zoekt voor een verslaving of een verslaafde zijn er veel opvangmogelijkheden.
Klik hier om naar een overzicht van opvangmogelijkheden te gaan.

NIEUWS UIT "DE BUNSCHOTER"
Elke veertien dagen wordt er in onze plaatselijke krant De Bunschoter een oproep geplaatst voor onze bijeenkomst. Wij willen die stukjes ook graag u laten lezen. Klik hier voor het lezen van de laatste uitgave.

SOMS TREK IK HET NIET MEER...
Het was allemaal zo vanzelfsprekend. Leuke vader en moeder, af en toe een beetje ruzie met je broer of zus, maar over het algemeen toch een gezellige boel....
lees meer

MOEDIGE MOEDERS ONTWIKKELT FOLDER!
Speciaal voor ouders heeft de Stcihting Moedige Moeders Spakenburg een folder laten ontwikkelen. Wilt u deze folder bekijken, klik hier (folder in pdf-formaat)

DRUGTESTEN TE VERKRIJGEN VIA MOEDIGE MOEDERS

Drugtesten zijn te verkrijgen via de Moedige Moeders. Daarbij kunnen de drugtesten afgehaald worden op de tweewekelijkse avonden in denksportcentrum En Passant en zijn ze ook verkrijgbaar in de apotheek

DE WAARDE VAN DE MOEDIGE MOEDERS…. (09-03)
U denkt waarschijnlijk: waar gaat dit over? Ik zal het u uitleggen. Tijdens de laatste vergadering nam de enige moedige vader het woord...
lees meer

VERSLAAFD, DOET DAT JE WAT?, meditatie Ds Wiersma
Ik schrijf deze meditatie (net als de vorige) naar aanleiding van de maand van liefde en genot, die door het jeugdwerk hier in ons dorp georganiseerd is ....
lees meer

VRIJ OF VERSLAAFD, meditatie Ds Wiersma
"maand van liefde & genot". Een maand om jongeren en ouders bewust te maken van hun omgaan met drank, drugs en seks (wie meer wil weten over de activiteiten kan terecht op www.schutsluis.nl)...
lees meer

BEDANKT, LIEVE OUDERS
De Moedige Moeders zijn zo langzamerhand een begrip in ons dorp geworden. Gelukkig maar. Men weet hen te vinden. Ook jongeren die de weg kwijt zijn door verslaving en de ellende die daarmee gepaard gaat...
lees meer


'MOEDIGE MOEDERS' VERWACHTEN U
Regelmatig is het een drukte van belang in 'En Passant'. Dan komen de Moedige Moeders namelijk bij elkaar. Inmiddels is het een goede gewoonte geworden om eenmaal in de twee weken elkaar te zien, met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen.

HET GAAT GOED MET DE MOEDIGE MOEDERS BUNSCHOTEN!
Ze treden naar buiten, geven voorlichting, zijn verenigd in een stichting en er zijn activiteiten op allerlei gebied. Het is goed om met elkaar te kunnen spreken over de problemen die verslaving met zich meebrengt in je gezin, in je leven.
lees meer

MOEDIGE MOEDERS BLIJVEN ACTIEF!
De 'moedige moeders' kwamen na een welverdiende vakantietijd weer bij elkaar in denksportentrum 'En passant'. Het was een bijzondere avond, want ook de oprichters van de 'moedige moeders' uit Volendam, Gary Kok en uit Urk, Anna Romkes, waren aanwezig.
lees meer

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!
Als je kinderen hebt die de puberleeftijd naderen kan de schrik je om het hart slaan! Hoe zal de toekomst eruit zien? Zullen ze alle verleidingen kunnen weerstaan, of gaan ze ook 'experimenteren' met allerlei zogenaamd onschuldige drugs?
lees meer

IS ER NOG EEN WEG TERUG??
Verslaafd zijn betekent, dat je geen baas meer bent over je eigen lijf. Je bent 'een slaaf van'…. Het begon zo onschuldig. Je rookte een jointje, je snoof een lijntje cocaïne. Och, bijna iedereen deed het toch?
lees meer