In de media

Bunschoten-Spakenburg is de afgelopen jaren evenals Urk en Volendam regelmatig in negatief in de publiciteit gekomen door het vele druggebruik binnen de dorpsgrenzen. Op deze pagina zullen we alle media-uitingen plaatsen mbt het druggebruik in Nederland.

PERSBERICHT COKEPUNT (18-04-2008)
Gary Kok (Moedige Moeders Volendam) brengt boek uit over verslaving.
lees meer

JOINT RISKANTVOLLER DAN ALCOHOL (12-04-2008)
Een jont blijkt gelijk te staan aan 1,1 promile alcohol in het bloed. Dat is voor verkeersdeelnemers ruim twee maal de toegestane hoeveelheid (0,5 promille)
lees meer

VERSLAVINGSZORG SLAAT ALARM OVER SCHOONMAAKCOCKTAIL (15-09-2007)
De verslavingszorg slaat alarm over een levensgevaarlijke, zelfgebrouwen drug in het Nederelandse uitgaansleven.
lees meer

Met drank en drugs maak je veel kapot (31-08-06)
Vooral op jonge leeftijd maakt drank veel kapot. Tijdens de puberteit (ergens tussen 12 en 20 jaar), vindt de rijping van het voorste deel van de hersenen plaats. (bron De Telegraaf, 2006)
lees meer

Volop Coke in jeugdgevangenis (08-06)
In jeugdgevangenissen neemt het cocaïnegebruik sterk toe. Dat constateren hulpverleners van de stichting Delinkwentie en Samenleving, die jongeren met voorlichting oproepen van de drugs af te blijven. (bron De Telegraaf, 30 mei 2006)
lees meer

Jongeren blowen zich suf (19 maart, Telegraaf)
AMSTERDAM - Jongeren blowen op steeds jongere leeftijd. Kinderen van twaalf en dertien jaar zijn geen uitzondering meer in de polikliniek van Parnassia in Den Haag....
lees meer

Moedige Moeders vindt steeds meer navolging

Moedige Moeders vinden steeds meer navolging Sonja Schoorl wil een Purmerendse 'afdeling' van de Moedige Moeders beginnen. Ze volgt het voorbeeld van Gary Kok, die anderhalf jaar terug in Volendam Moedige Moeders oprichtte...
lees meer

Softdrugs zijn niet zacht en niet onschadelijk - legalisering is een vergissing
Softdrugs zijn niet zacht en niet onschadelijk - legalisering is een vergissing (door Andreas Kinneging) De VVD is `om'. Er is nu een Kamermeerderheid voor de legalisering van softdrugs.

lees meer

Moedige Moeders krijgt navolging in Bunschoten (28 oktober 2004 - Gooi en Eemlander)
Drugs bedreigen kinderen van de basisschoolleeftijd in Bunschoten-Spakenburg. Dat stelt de ChristenUnie, de grootste partij in het dorp. ,,Er worden al geluiden gehoord van jongeren van negen en tien jaar die gebruiken.
lees meerLuchtfoto van de haven van Spakenburg